Kørekortregler

Logo1Her finder du nogle af de vigtigste kørekort-regler.

Du må begynde på at tage kørekort 3.måneder før du fylder 18, du må tage teoriprøven 1 måned før du fylder 18, og køreprøven tidligst på din fødselsdag. Man er aldrig for gammel til at tage kørekort. Jeg har haft flere elever mellem 50 og 60 år. Intet problem! Hvis du er fyldt 25, skal du vide, at jeg starter hold, for elever der er +25, efter behov. Ring/skriv og hør nærmere.

For at blive godkendt til at tage kørekort, skal du have lavet en lægeerklæring og have deltaget i færdselsrelateret førstehjælpskursus. Lægeerklæringen skal du have lavet ved egen læge, du skal have pasfoto med til lægen og lægeerklæringen får du i en lukke konvolut. Du må ikke åbne denne. Det vil være en god ide at klare dette i god tid – eventuelt før man starter på kørekortet.

De første 3 år man har kørekortet, har man det kun på prøve. Der er skærpende regler for nye billister. F.eks. får man kørselsforbud, hvis man får 2 klip i kørekortet. Det betyder at man aflevere kørekortet, have ny undervisning i teori og kørsel og skal bestå teori og køreprøve for at få kortet igen.

Har man haft kørekort i 3 år, og får 3 klip i kortet, udløser det en betinget frakendelse af kørekortet, og man skal bestå teori og køreprøve for at bevise, at man kan køre bil.’

Du kan finde mange svar på politi.dk

Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har spørgsmål.